3 handige tips zoekmachine optimalisatie voor je website

3 handige tips zoekmachine optimalisatie voor je website

‘‘Hoger in de zoekresultaten komen van Google door zoekmachine optimalisatie (SEO) levert meer relevante bezoekers op’’.

Zoekmachine optimalisatie is een dynamisch spel en veranderd continu. Veel website bouwers houden geen rekening met zoekmachine optimalisatie. Toch is het heel belangrijk om vindbaar te worden via de zoekmachines. Een zoekwoord met veel zoekvolume kan namelijk leiden tot veel website bezoekers. Zoekmachine optimalisatie staat bekend als SEO. De betekenis van SEO is Search Engine Optimization. Maar hoe optimaliseer ik mijn SEO? In deze blog komen 3 belangrijke tips voor.

Tip 1: SEO scan laten uitvoeren

Voor veel mensen is het onbekend hoe goed of hoe slecht hun website is geoptimaliseerd. In veel gevallen zien we zoektermen terug op de websites waar niet of nauwelijks op gezocht wordt in Nederland. Doordat er niet op gezocht wordt, levert het ook geen bezoekers op. Door middel van een gratis SEO scan weet je of jouw website goed geoptimaliseerd is. Je krijgt inzicht in de technische performance van je website, het aantal verwijzende links naar je website en komt erachter hoe vriendelijk je website is opgebouwd voor zoekmachines. Aan de hand hiervan kun je verbeteringen doorvoeren voor tekst, beeld en de structuur van je website.

Tip 2: Sitemap toevoegen

Om meer structuur op je website aan te brengen, moet je een sitemap aanmaken. Zoekmachines geven hier de voorkeur aan, omdat zij makkelijk kunnen zien of er nieuwe pagina’s aan de website zijn toegevoegd. Een sitemap valt binnen een uurtje aan te maken. Toch vergeten veel websitebouwers de sitemap aan te maken. Hoe maak je nou een sitemap? Via de Yoast plugin op WordPress kun je automatische een sitemap aanmaken. Vervolgens hoef je deze alleen nog te koppelen aan Google Search Console.

Tip 3: Werk constant aan SEO

Met SEO ben je niet binnen een maand klaar. Om je website vindbaar te houden in zoekmachines moet je er continu mee bezig zijn. Je concurrenten zijn er namelijk ook mee bezig en anders kleder je al snel weer in de zoekresultaten. Veel mensen hebben alleen geen tijd om maandelijks aan SEO te werken of hebben er geen verstand van. Door een SEO abonnement af te sluiten, bespaar je een hoop moeite. Het marketing bureau zorgt ervoor dat je website vindbaar wordt of blijft in de zoekmachines. Wanneer je een lange tijd niks aan de SEO van je website doet, zullen de pagina’s kelderen in de zoekresultaten. Het is dan zeker aan te raden om een abonnement af te sluiten.