Beginnen met een webwinkel. Hoe doe je dat?

Beginnen met een webwinkel. Hoe doe je dat?

sep 26, 2018 Blog by webwinkelier

De concurrentie is moordend op het internet. Dit maakt het lastiger voor beginnende online winkeliers, maar zeker niet onmogelijk. Met een uniek productaanbod of een bepaalde merkbeleving valt er online nog genoeg te winnen. Het begint allemaal bij het product. Wat ga je precies aanbieden? Ga je dit laten maken of koop je bestaande producten in? In dit artikel vind je een stappenplan voor het starten van een webwinkel in een notendop.

Productontwikkeling

Heb je al een of meerdere producten in gedachten die je wilt verkopen? De meeste producten worden online al verkocht, dus hoe unieker het product hoe beter. Je maakt het jezelf ook makkelijker om voor een nichemarkt te kiezen, zeker gezien de vindbaarheid op sociale netwerken en Google. Wanneer je je eigen producten maakt heb je een uniek verhaal. In dit geval moet je op zoek naar een fabrikant of besluiten om het zelf te maken. Wanneer je de productontwikkeling gaat uitbesteden doe je er goed aan eens een kijkje te nemen of kunststof spuitgieten. Spuitgieten lijkt misschien veel op 3D printen, maar dan een stukje sneller. Binnen enkele seconden kun je met spuitgieten tientallen producten produceren. Dit maakt spuitgieten geschikt voor massaproductie. Lees hier wat de verschillen tussen spuitgieten en 3D printen zijn.

Verpakking en branding

Wil je jezelf onderscheiden van de rest dan is branding erg belangrijk. Dit doe je niet alleen met het product, maar ook met de verpakking. Net als bij het product kun je zelf de producten inpakken. Het nadeel hiervan is dat dit op de lange termijn veel tijd kost. Bepaalde spuitgietbedrijven regelen niet alleen de productie van je producten, maar ook nog eens voor de bedrukking en verpakking. Het is raadzaam om voor een spuitgietbedrijf te kiezen dat een totaalpakket aanbiedt. Zo houd je alles lekker overzichtelijk. Bij de verpakking en branding is het belangrijk dat deze in een lijn staan met elkaar. De verpakking en de huisstijl in het algemeen vertalen wat jouw producten doet en wat van gevoel het mensen geeft.

Webwinkel aanmaken

Naast een product is het ook nodig om een webwinkel aan te maken. Dit kan veel tijd en geld kosten. Wanneer je nog niet helemaal zeker bent van je product raden we aan te beginnen met kleine oplages. In dit geval start je eerst met een sociale media account en probeer je de producten hier via te verkopen. Wanneer je merkt dat de producten aanslaan wordt het tijd om uit te breiden en een webwinkel te starten.