Betaalbare Gitaar accessoires

Betaalbare Gitaar accessoires

Waarom accessoires,

Je heb voor je gitaar veel accessoires om je gitaar te beschermen, op te knappen, handigheidjes, en benodigdheden. Om een beeld te geven van wat voor Gitaar accessoires je hebt en wat de gebruik functies er van zijn, gaan we die accessoires even kort behandelen.

De accessoires,

Standaards – Een standaard heb je in verschillende vormen en maten. Je kan een standaard hebben die je op de grond zet en je gitaar er in zet. Maar je heb ook gitaar standaards die je aan je muur kan hangen, dan kan je, je gitaar ophanden aan de hals.

 

Zak & koffers – je kan je gitaar natuurlijk over al mee naar toe namen. Daar hebben ze tassen en koffers voor gemaakt om jou gitaar veilig en netjes te vervoeren. Ook kan je daar je gitaar netjes in op bergen als geen gitaar standaard hebt.

 

Plectrum – Een plectrum is een klein stukje plastic dat een beetje op een 3 hoekig hart lijkt. Een plactum wordt gebruikt door mensen die gitaar spelen of bas. De plectrum is en soort van toevoeging van je vingers om je gitaar te bespelen. Een plectrum geeft een andere klank dan als je met je vingers speelt. Er zijn verschillende soorten groottes je zult zelf dus moeten proberen wat je lekkereder vind spelen. Een plectrum is niet een hulpmiddel wat je MOET gebruiken bij het gitaar spelen zoals het al genoemd wordt het is een hulpmiddel.

 

DI/ symmetrieboxen – DI staat voor “Direct Injection” een DI-box is onmisbaar kastje in de geluidstechniek. Het kastje is om een versterkt instrument direct aan ene mengpaneel kan koppelen. Via een symmetrisch aansluiting.

 

Patch-kabel – wordt gebruikt voor het verbinden en doorlussen van gitaareffecten en randapparatuur.

 

Gitaar gordel heb je altijd gezeten met spelen en heb je het nu onder de knie, dan wil je gaan staan en rocken. Wanneer je zit kan je de gitaar op je been laten rusten. Wanneer je staar moet je de gitaar zelf met je handen ondersteunen maar dan kan je niet meer spelen, daarom zijn er gitaar riemen. Een gitaar riem bevestig je aan jouw gitaar en maak je op maat. Wanneer de riem goed zit en op maat dan doe je hem over je nek heen en heb jij je handen vrij om staand te gaan rocken.

 

Stemapparaten – Je gitaar stemmen wordt een stuk eenvoudiger als je gebruik maakt van een stemapparaat. Je slaat een snaar aan en je ziet op het apparaat welke toon je ongeveer laat horen en of die nog te hoog of te laag klinkt.

 

Capo – een capo is een handig hulpmiddeltje om je snaren korter te maken het is dan alsof de topkam is verplaatst. Je laat alle tonen een halve toon hoger klinken.

 

Slider en bottleneks – een slide is een buisje van glas of van metaal wat over een vinger wordt geschoven. Het wordt veel gebruikt bij steelgitaren. Inplaats van een snaar in te drukken slide er overheen om de klanken te horen te brengen.

 

 

 

Speelhulp – je heb verschillende hulp middelen om het gitaar spelen makkelijker te maken. Zoals net al benoemd is de gitaar riem, een clip om aan je broek te doen waar je, je gitaar op kan laten rusten. Stoeltjes waar je op kan zitten tijdens het spelen en als laatst voetenbankjes voor als je hoog zit kan je gerust je voeten neer zetten en hangen ze niet in de lucht.

 

Onderhoudsmiddelen – dit zijn alles spullen waardoor jij je gitaar verzocht en kan onderhouden.

 

Gereedschap – soms moet je wat aan je gitaar vervangen en dat is makkelijk te doen met de hulp kitjes speciaal voor gitaren zodat je niks beschadigt of kapot trekt.

 

 

Elecktrische gitaar –  Bij elektrische gitaren wordt er een elektrisch signaal opgewekt door middel van het Hall-effect doordat de snaar in een magnetisch veld trilt en in de elementen een elektrisch signaal genereert. De amplitude van dit signaal wordt dan door een versterker vergroot

 

Elektrische bas gitaar –  Een instrument dat erg lijkt op de elektrische gitaar. Verschillen zijn de toonhoogtes die het instrument voortbrengt en het aantal snaren. De basgitaar brengt lagere toonhoogtes voort en bestaat doorgaans uit 4 snaren

 

Akoestiche basgitaar –   instrument, sterk gelijkend op normale akoestische gitaar. Verschillen zijn: toonhoogte van akoestische basgitaar is minstens één octaaf lager lager dan van gewone gitaar; meestal zijn er slechts 4 snaren

 

Geprepareerde gitaar –  de geprepareerde gitaar is een gitaar waarvan het timbre veranderd wordt door diverse voorwerpen op of tussen de snaren van het instrument te plaatsen..

 

Baritongitaar –   Een gitaar met een wat langere hals, waarvan de klank tussen een normale en een basgitaar ligt.