De voordelen van een Lightspeed webshop

De voordelen van een Lightspeed webshop

sep 4, 2020 Blog by webwinkelier

Erg veel mensen maken tegenwoordig gebruik van het internet. Hierdoor is het logisch dat er ook steeds meer via het internet wordt gekocht. Het aanschaffen van producten via het internet gebeurt altijd via een webshop. Een webshop is een site van een bedrijf waar je spullen op kunt bestellen. Sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om via een Lightspeed webshop spullen te bestellen. Er zullen nog maar weinig mensen van de term Lightspeeds gehoord hebben. Ook zal het voor de mensen die al wel eens van de term gehoord hebben, niet helemaal duidelijk zijn wat het nou eigenlijk inhoudt. Dit is absoluut niets om je voor te schamen. Het is immers een lastig begrip, zeker wanneer je zelf niet in de online wereld betrokken bent. 

Wat houdt lightspeed precies in?

Lightspeed is een methode die tegenwoordig veel wordt gebruikt door de verschillende ondernemers op het internet. Door middel van een Lightspeed koppeling is het mogelijk om verschillende webshop aan één magazijn te koppelen. Veel bedrijven hebben tegenwoordig meerdere verschillende webshop waarop ze hetzelfde product verkopen. Als dit product ook nog eens van dezelfde locatie komt, kun je gebruik maken van lightspeed. 

Het voordeel van lightspeed?

Als je meerdere webshops bezit waarop je hetzelfde product uit hetzelfde magazijn verkoopt, kan het handig zijn om gebruik te maken van lightspeed. Het voordeel van Lightspeed is namelijk dat je alles gemakkelijk bij kunt houden. Dit komt doordat je een goed overzicht hebt. Daarnaast is het dankzij Lightspeed ook mogelijk om artikelen te dropshippen. Dropshippen is een veel gebruikte methode om een product te verkopen, zonder dat je het product zelf op voorraad hebt. Kijk wel uit met dropshippen, als je zelf niets aan het product of de dienst eromheen toevoegt, is het geen houdbaar businessmodel. De kans is groot dat mensen binnen de kortste keren zelf op Aliexpress gaan kijken na het zien van een advertentie.