De voordelen van een VPS voor jouw webshop

De voordelen van een VPS voor jouw webshop

nov 15, 2018 Blog by webwinkelier

Om een webshop op te kunnen zetten, heb je allereerst een passend webhostingpakket nodig. Bij het huren van ruimte op een externe server heb je verschillende mogelijkheden! Zo kun je kiezen voor het huren van een VPS, van shared webhosting en een fysieke server. In veel gevallen is het huren of kopen van een fysieke server niet verstandig. Voor het onderhoud en instellen van zo’n server is een grote technische kennis vereist, die veel mensen niet hebben. Om problemen met het hosten van de webwinkel te voorkomen, is het dan ook verstandig om ruimte bij een externe webhostingpartij af te nemen.

VPS biedt je meer vrijheid dan shared webhosting

Een van de voornaamste redenen om voor het gebruik van een VPS te kiezen, is de vrijheid waarvan je in zo’n geval profiteert. De VPS is volledig naar eigen inzicht in te richten bij het afnemen hiervan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen, om het inrichten van de server aan de aanbieder hiervan over te laten.

Ook op het gebied van applicaties heb je veel vrijheid. Naarmate je webwinkel groeit, kan het noodzakelijk zijn om een extern boekhoudsysteem te gebruiken. Een systeem, die niet langer onderdeel is van je webwinkelsoftware. In zo’n geval kun je deze applicatie voor de boekhouding op je VPS installeren.

Geen afhankelijkheid van andere websites

Naast de vrijheid waarvan je met een VPS profiteert, ben je niet afhankelijk van anderen. In die zin, dat de VPS enkel door jou gebruikt wordt. Bij shared webhosting deel je een server met andere gebruikers. Hoewel het niet mogelijk is om elkaars bestanden te bekijken, kan een andere website invloed hebben op de prestaties van je eigen webwinkel. Denk aan een website die aangevallen wordt! Dit kan ook je eigen website trager of zelfs onbereikbaar maken. Iets wat je wilt voorkomen!