E-fulfilment

E-fulfilment

nov 1, 2016 Blog by webwinkelier

Je zou je af kunnen vragen wat nu eigenlijk onder E-fulfilment wordt verstaan. In principe is dat niet zo moeilijk als het lijkt. Je kan zeggen dat het te maken heeft met de verwerking van de goederen na een transactie die via internet verloopt. Hierbij kan je denken aan inslag, opslag, verzamelen, verpakken en verzenden. Dit dan wel naar het adres wat er is opgegeven. Je kan dus in principe zeggen dat E-fulfilment neerkomt op alle zaken die te maken hebben met de logistieke afhandeling van bestelde producten die via het internet plaatsvinden.

De gang van zaken

Wanneer je een Onderh hebt en er wordt een bestelling gedaan, dan worden de bestelde artikelen bij elkaar gezocht. Daarna zullen ze natuurlijk worden ingepakt, geadresseerd en gefrankeerd en daarna verzonden. In het begin is dat zelf doen geen probleem. Zeker niet wanneer het aantal producten nog niet zo groot is. Wanneer echter de webshop gaat groeien, zal u zich steeds meer in het magazijn bevinden en op de inpakafdeling. Dan komt op een bepaald ogenblik het moment de vraag of het niet verstandiger is te kiezen voor een E-fulfilment.

Voordelen

Er zijn belangrijke voordelen aan het hebben van een E-fulfilment. Zo kunnen er ook producten na s’avonds na 20.00 uur verstuurd worden en uw voorraad ligt veilig en netjes opgeslagen. Je webshop zal altijd doordraaien, ook als je er zelf niet bent. Je moet voor het uitbesteden wel producten hebben die niet te groot zijn en er toch wel minimaal 300 per maand van besteld worden. Dat moet om winst te kunnen maken. Heb je grote producten dan kun je alles beter zelf doen. Dus het type product is van grote invloed op het nemen van een E-fulfilment contract. Je moet er namelijk wel van uitgaan dat je zelf ook winst maakt, anders heeft het verkopen geen nut en zal je het niet lang vol kunnen houden.