Een goede webshop laten maken is een goed begin

Een goede webshop laten maken is een goed begin

jan 29, 2021 Blog by webwinkelier

Het is eindelijk zo ver: je begint je eigen onderneming of je wilt je huidige onderneming uitbreiden. Je wilt spullen via het internet verkopen en je hebt een webshop nodig. Al snel begin je je in te lezen hoe je dit opzet en al snel kom je erachter dat er meer werk in zit dan je had verwacht. Je webshop moet goed bereikbaar zijn via de mobiel telefoon, het is wel handig om e-mailadressen te kunnen verzamelen en als mensen met een druk op de knop kunnen betalen is dat ook wel fijn Veel werk, misschien is het beter om iemand anders je webshop laten maken. In dit artikel gaan wij uiteenzetten waar je op moet letten als je door iemand je website laten maken.

SEO Marketing
Een goede eerste stap om naar te kijken voordat je iemand je webshop laten maken, is om te controleren of deze partij ook meedenkt met de SEO marketing. Het is namelijk een stuk makkelijker als je hiermee gelijk goed begint dan wanneer je later je halve website nog moet aanpassen.

Design volgens je huisstijl
Dan wil je natuurlijk ook dat je website lijkt op de huisstijl die je hanteert. Het is handig als je je webshop laten maken dat je een partij kiest dat de website op je huisstijl laat aansluiten. Anders riskeer je dat je een standaard template krijgt die ook al gebruikt wordt door vele andere webshops.

Een simpel CMS
Bij een webshop komen en gaan producten. Je wilt dus, wanneer je je webshop laat maken, dat je dit makkelijk kan aanpassen. De partij die je jouw website laten maken moet dus ook gebruik maken van een CMS dat jij kent en kan gebruiken.

Goede bereikbaarheid
Als laatste: als jij je website niet zelf gaat hosten, maar wanneer deze gehost gaat worden door de partij die je jouw website laten maken. Dan is het belangrijk dat deze partij wel een goede bereikbaarheid garandeert.

Uiteindelijk is het een spannende afweging of je je website zelf gaat maken of dat je het laat doen. Het allemaal zelf doen is initieel misschien goedkoper, maar je loopt een hoop geld ook weer mis als je website er niet goed uitziet of wanneer de SEO niet in orde is. Mijn tip dan ook is: laat het doen door professionals en op de lange termijn loont zich dit altijd.