Een webshop laten maken of zelf een webshop maken? (374)

Een webshop laten maken of zelf een webshop maken? (374)

Waar het ‘vroeger’ nog gebruikelijk was dat je een webshop liet maken, zijn er tegenwoordig ook al mensen die zelf hun webshop maken.  Tegenwoordig is het dan ook een stuk eenvoudiger en goedkoper geworden om zelf een webshop te maken. Toch brengt dit een belangrijke keuze met zich mee voor startende ondernemers van een online zaak. Moet je de webshop laten maken of moet zelf een webshop in elkaar zetten?

 

Wij kunnen je hier geen antwoord op geven. De keuze ligt namelijk bij jezelf. Wel kunnen we je aan de hand van dit artikel informeren welke methode beter bij je past.  

 

Een webshop laten maken

Als je ervoor kiest om een webshop te laten maken, dan kies je ervoor om je onlinezaak te laten maken door professionals. Deze mensen weten waar ze mee bezig zijn wanneer ze jouw webshop maken. Het is hun werk. Omdat het hun werk is, vragen ze ook een vergoeding voor het werk dat ze doen. Zo kunnen ze een vergoeding vragen aan de hand van een vaste startprijs, een prijs per uur of via een opdracht-offerte. Het levert jou op zijn beurt wel weer meer tijd op. Jij hoeft je namelijk niet meer te gaan verdiepen in het webshop design, hoe een webshop het best kan ingericht worden om tot de meeste resultaat te leiden, hoe je een webshop realiseert enz.   


Het tweede voordeel van een webshop laten maken is het feit dat men een correcte structuur doorvoert aan de hand van een zoekwoordonderzoek. Hierdoor wordt uw webshop beter vindbaar. Zoekmachine marketing is nou eenmaal zeer belangrijk anno 2017.

 

Zelf een webshop maken

Kies je daarentegen voor om zelf een webshop te maken, dan kies je ervoor om de touwtjes van je webdesign in eigen handen te houden. Op het internet staan tegenwoordig vele stappenplannen hoe je een webdesign kunt realiseren, waar een goede webdesign aan moet voldoen enz. Op deze manier bespaar je dan ook kosten die je anders kwijt zou zijn als je een webshop zou laten maken. Op zijn beurt ben je echter wel veel tijd kwijt. Tijd die je soms als ondernemer van een startende zaak beter kunt gebruiken.
De keuze ligt bij jezelf! Echter moet je je wel bedenken dat er meer om de hoek komt kijken dan alleen het design en de opbouw van de webshop. Zodra een webshop eenmaal in de lucht is, zal je de webshop ook moeten beheren.