Gadgets om je huis te beschermen tegen indringers

Camera

Gadgets om je huis te beschermen tegen indringers

jun 6, 2019 Blog by webwinkelier

Terwijl je de stad uit bent, weg naar de zon, is het makkelijker voor dieven om je huis te plunderen. Rond de zomer is er  10% meer kans dat er ingebroken wordt dan in de winter. Een cijfer dat klopt als je denkt aan mensen die ramen en terrasdeuren open laten om de frisse lucht binnen te laten. Helaas geven ze slechteriken ook goede kansen om naar binnen en buiten te stappen.

Technologie zal zelden een slechterik ervan weerhouden in jouw huis in te breken. Maar het is wel een manier waarop ze kunnen worden afgeschrikt of gewaarschuwd voor een inbraak die gaande is.

Bekijk de blinden vlekken

Buitencamera’s kunnen geweldig zijn om te zien wie er thuiskomt, maar inbrekers lopen meestal niet door de voordeur. In plaats daarvan inspecteren ze je plaats op blinde vlekken waar ze onopgemerkt naar binnen kunnen glippen. Draadvrije camerabewaking is een goede oplossing om ervoor te zorgen dat al jouw hoekjes die moeilijk te zien zijn worden gemonitord. Maar hoe werkt dat dan als het donker is? Een goede vraag, aangezien inbrekers ook vaak ’s nachts toeslaan. Met een  infrarood camera ben je ervan verzekert dat ook in het donker dieven herkent kunnen worden.

Schijn een licht op mensen die aanbellen

Voordat inbrekers een woning binnendringen, zullen zij vaak kloppen of aanbellen om te zien of er iemand thuis is. Maar je hoeft de deur niet te openen om ze af te schrikken – gewoon een lamp aanzetten is vaak genoeg om ze weg te jagen. Kies daarom voor een lamp die automatisch aangaat als er iemand aanbelt, dan hoef je niet eens thuis te zijn om met een schakelaar te tikken. Er is tegenwoordig erg veel mogelijk met technologie waaronder het leren van je verlichtingsschema om je lampen aan en uit te zetten.