Geld lenen? Bekijk welke leenvormen er zijn!

Geld lenen? Bekijk welke leenvormen er zijn!

aug 7, 2017 Blog by webwinkelier

Bent u van plan om een grote aankoop te doen en wilt u voordelig geld lenen? Wilt u meteen geld lenen? Bekijk dan hier mogelijkheden om geld te lenen. U kunt kiezen voor doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Daarbij kunt geldbed ragen zoals 2500 euro of 5000 euro lenen. Wilt u kleine geld bedragen lenen, zoals 100 euro? Met een minilening aanvragen kunt u snel een kleine bedragen lenen vanaf 50 euro lenen tot 800 euro. Tot slot is lenen bij familie en vrienden de beste keus, maar dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Laat u dus goed adviseren voor een passende lening. Zo bent u altijd verzekerd dat u een goede en voordelige lening afsluit.

Doorlopend Krediet

Met een doorlopend krediet kunt u geldbedragen lenen zoals 2500 euro of 5000 euro, maar ook grotere bedragen zoals 50.000 euro of 100.000 euro. Als u een bepaald geldbedrag in gedachte heeft kunt u de looptijd, oftewel betalingstermijn, van uw lening bepalen. De looptijd is de periode waarin u het geldbedrag, rente en eventuele bijkomende kosten moet aflossen. Bij het doorlopend krediet wordt een variabel rentepercentage gehanteerd. Dit houdt in dat de rente die u moet betalen per maand kan verschillen. Het bedrag dat u moet aflossen als rente kan dus stijgen maar het kan natuurlijk ook dalen. Houd hier rekening mee als u voor een doorlopend krediet kiest. Het voordeel is wel dat uw looptijd variabel is en u dus extra krediet kunt opnemen.

Persoonlijke Lening

Met een persoonlijke lening kunt u grote geldbedragen lenen van bijvoorbeeld 5000 euro of meer. Als u een persoonlijke lening wilt afsluiten moet u er rekening mee houden dat er een vaste looptijd en rentepercentage gehanteerd word. Zo kan bijvoorbeeld uw rente niet stijgen of dalen en kunt u uw looptijd niet verlengen. Dit in tegenstelling tot het doorlopend krediet, waarbij de looptijd en rentepercentage variabel is. Bij een persoonlijke lening wordt wel een hoger rentepercentage gehanteerd, maar uw rentepercentage en de maandelijkse aflossing is altijd hetzelfde. Dit is een aanrader voor personen die willen weten waar ze aan toe zijn en niet al teveel risico willen nemen.

Minilening

 

Een minilening oftewel minikrediet. Hierbij kunt u terecht als u snel geld nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld een klein bedrag lenen van 100 euro of 200 euro, zodat u weer de maand kan rondkomen? Dat is mogelijk met een minilening. U kunt hier geld lenen voor een korte periode met een vaste looptijd van 15, 30 of 45 dagen of een specifiek aantal dagen vanaf 5 dagen tot 31 dagen. U kunt een minilening zien als een voorschot op uw toekomstig inkomen. Als u uw inkomen heeft ontvangen kunt u uw minilening weer aflossen. Zorg er hierbij goed op dat u de lening op tijd kunt terugbetalen, anders zijn hier hoge kosten aan verbonden.