Het maken van een letselschade claim tegen defensie

Het maken van een letselschade claim tegen defensie

sep 4, 2018 Blog by webwinkelier

Letselschade en defensie
Militair is natuurlijk een risicovol beroep. Tijdens een loopbaan bij defensie is er meer kans dat je letselschade oploopt. Je kan tijdens een uitzending iets meemaken waar je psychische problemen aan overhoudt, maar ook kan er iets gebeuren waardoor je fysiek letsel oploopt. Natuurlijk gaat dit ook vaak samen. Als je letselschade opgelopen hebt tijdens een uitzending kan je een claim tegen defensie maken. Dit lijkt een spannende zet, maar toch behoor je het geld te krijgen waar je recht op hebt. Een claim tegen defensie maken zonder goede hulp is geen slimme zet. Je hebt hiervoor een goede advocaat nodig. Het liefste een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade.

Maak je kans tegen een grote organisatie als defensie?
Defensie is natuurlijk een erg grote organisatie. Veel militairen hebben het gevoel dat ze weinig kans maken tijdens een rechtszaak tegen defensie. Toch is er veel kans dat jij de schade die je hebt opgelopen vergoed krijgt. Met behulp van de juiste advocaat hoef jij je helemaal geen zorgen te maken over de juridische vraagstukken die hierbij komen kijken. Wel moet je een advocaat hebben die verstand heeft van vergelijkbare zaken.

Welke letselschade advocaat kan jou het beste helpen?
Voor een claim tegen defensie heb je een ervaren advocaat nodig. Het beste is natuurlijk om een letselschade advocaat in te schakelen, maar ook deze advocaten hebben niet allemaal verstand van defensie. Een erg goede advocaat als je letselschade hebt opgelopen als militair is Doldermand Letselschade Advocaten. Hier hebben ze veel ervaring met militairen. V. Dolderman is zelf officier geweest bij de Landmacht. Daarnaast specialiseren ze zich hier helemaal in schadeclaims van militairen. De kans op een goede afsluiting is hierdoor veel hoger dan bij de meeste andere advocaten. Dolderman Letselschade Advocaten heeft al veel militairen geholpen om de schadevergoeding te krijgen waar ze recht op hadden.

Ben jij ongeschikt geraakt na een ongeval?
De manier waarop je letselschade hebt opgelopen maakt veel uit bij een claim tegen defensie. Als je een dienstongeval hebt opgelopen hoor je dit vergoed te krijgen. We noemen het een dienstongeval als je tijdens een uitzending gewond geraakt bent. Een oorzaak hiervan kan bijvoorbeeld vijandelijk vuur zijn. Als gevolg van een ongeval kan je zelfs ongeschikt raken. Als je hierdoor ontslagen wordt loop je natuurlijk veel inkomsten mis. Je komt dan waarschijnlijk in aanmerking voor een minder invaliditeitspensioen en een WIA-uitkering. Het is verstandig om je advocaat te vragen wat hij voor je kan betekenen als je ongeschikt bent geraakt door een ongeval.

Psychische klachten opgelopen tijdens een uitzending?
Bij militairen gebeurt het regelmatig dat ze tijdens een uitzending psychische problemen oplopen. Dit is natuurlijk helemaal niet zo raar. Er kunnen tijdens een uitzending namelijk veel heftige dingen gebeuren. Als je met PTSS of andere psychische problemen blijft zitten is het wel belangrijk dat je op de juiste manier geholpen wordt. Dolderman Letselschade Advocaten kan je helpen op juridisch gebied. Zo hoef jij je daar in ieder geval al geen zorgen meer over te maken.