Hoe maak je jouw website interessant voor bezoekers

Hoe maak je jouw website interessant voor bezoekers

De afgelopen jaren is er online veel veranderd en de verwachting is dat deze wereld constant blijft veranderen. De nieuwe programma’s die alsmaar uit de grond schieten hebben hier een groot aandeel in, zij zorgen ervoor dat bedrijven steeds andere dingen belangrijk vinden op hun website. Daarnaast verwachten bezoekers steeds meer van een website, dit komt doordat de kwaliteit van veel websites groter wordt en zorgt ervoor dat bezoekers dit als de standaard gaan zien. Als een website ook maar een beetje onlogisch in elkaar zit of saai is, zal de bezoeker afhaken.

Gebruik de juiste indeling

Een overzichtelijke indeling is erg belangrijk op een website. Als de indeling niet logisch in elkaar zit zal de bezoeker ‘verdwalen’ op je website en de website verlaten. In de afgelopen jaren is er bij bezoekers een standaard in geslopen waarbij ze verwachten dat knoppen op de plek zitten waar ze altijd zitten. Het logo van het bedrijf moet bijvoorbeeld links boven in het scherm zitten, het navigatiemenu moet óf bovenin het scherm zitten, óf links op het scherm. Je doet er verstandig aan om deze lay-out aan te houden, het is namelijk verschrikkelijk moeilijk om de bezoeker op een andere manier door de website te navigeren zonder dat zij de weg kwijtraken.

Animaties

Een website moet voor de bezoeker ook een feest zijn om op te belanden, het is dus slim om gebruik te maken van kleuren en animaties. Let er wel op dat deze in lijn moeten zijn met je huisstijl, anders zal de bezoeker niet het juiste gevoel krijgen bij het bezoeken van je website. Een animatievideo is een middel dat ook steeds populairder wordt. Je kan in één video namelijk op een leuke manier duidelijk maken waar jouw bedrijf voor staat en wat voor diensten/producten je levert. Zo een animatievideo kan je het best uitbesteden aan een professionele animatiestudio zodat het er gelikt uit komt te zien.