Hoe voorkom ik een blessure?

Hoe voorkom ik een blessure?

dec 3, 2020 Blog by webwinkelier

Een blessure is een lichamelijk letsel waardoor je voor altijd of tijdelijk beperkt bent om iets te doen. Vaak is dit een bepaalde sport of hobby die je niet meer uit kunt voeren. Daarnaast kunnen het ook bewegingen zijn die je niet meer kunt maken. Hierom is een blessure erg vervelend en moet je er alles aan doen om dit te voorkomen. Gelukkig zijn er een hoop mogelijkheden waarmee je blessures kunt voorkomen. Ook zijn er vele hulpmiddelen waarbij je het herstel van een blessure goed kunt laten verlopen. Toch is het beter om een blessure te voorkomen dan te moeten genezen.

De meest voorkomende blessures 

De meest voorkomende blessures die er ontstaan tijdens het sporten zijn schouderblessures. De schouder is een erg mobiel gewricht van het lichaam. Hierdoor is de kans groter dat je daar een blessure aan krijgt. Schouderblessures zullen in veel gevallen erg lang duren voordat ze volledig hersteld zijn. Het trainen van de spieren in de schouder kunnen vanaf een bepaald moment erg goed zijn en helpen voor een spoediger herstel. In enkele gevallen is de blessure aan de schouder zo erg dat het geopereerd moet worden. Dit kunnen verschillende soorten operaties zijn. De meest voorkomende schouderoperatie is een operatie waarbij ze het kapsel van de schouder inkorten waardoor de schouder beter op haar plek blijft zitten. Naast schouderblessures zijn knieblessures ook veelvoorkomend blessures. Een aantal voorbeelden van knieblessures zijn verschillende soorten verdraaiingen van de knie. Hierdoor schiet de knie als het ware op slot. Ook knieblessures zijn erg vervelend en zullen in veel gevallen langdurig zijn. Ook kan er een hoop letsel achterblijven bij een knieblessure en komt het voor dat men bepaalde sporten nooit meer kunnen uitvoeren. Een ander deel van het lichaam waar vaak blessures voorkomen is de rug. De rug is een van de sterkste delen van het lichaam. Hierdoor herstellen veel klachten aan de rug uit zichzelf. Wel kan het zijn dat je langdurig last kunt krijgen van de rug. Tot slot zijn er veel mensen die blessures aan hun enkel ervaren. Dit is ook erg vervelend, maar dit zal met de nodige rust in veel gevallen verholpen kunnen worden.

Manieren om blessures te voorkomen

Er zijn gelukkig een hoop manieren waarmee je blessures kunt voorkomen. Allereerst is het noodzakelijk om een goede warming-up te doen voordat je gaat sporten. Dit zorgt ervoor dat je spieren goed warm worden en daardoor ontstaan er minder snel blessures. Daarnaast is het van belang om je trainingen van een sport geleidelijk op te bouwen. Probeer de eerste keer niet direct tot het uiterste te gaan, maar bouw het geleidelijk op. Verder is het belangrijk om je techniek goed te controleren. Het toepassen van verkeerde technieken is een veelvoorkomende reden voor blessures. Tot slot is het mogelijk om blessures te voorkomen door gebruik te maken van bepaalde spullen. Hielspoor zooltjes zullen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een goede houding aanhoudt tijdens het lopen, joggen en rennen. Naast een hielspoor zooltje zijn er nog meer hulpmiddelen te verkrijgen.