Is een minikrediet afsluiten de ideale oplossing?

Is een minikrediet afsluiten de ideale oplossing?

Hebt u snel geld nodig, dan is een minikrediet afsluiten de ideale oplossing. U leent een relatief klein bedrag en betaalt dit bedrag binnen beperkt aantal dagen weer terug. In dit artikel schetsen wij u de geschiktheid van het minikrediet voor uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt verder ingezoomd op de voor- en nadelen van het minikrediet om uiteindelijk te bepalen of het minikrediet een oplossing biedt in uw situatie. Is dit zo, dan zijn er enkele handige tips opgenomen die u helpen met het afsluiten van het ideale minikrediet.

Voor wie is een minikrediet?

Een minikrediet is er voor iedereen die op zeer korte termijn een bedrag nodig heeft dat tussen de 100 en 700 euro ligt. Dit bedrag moet na 15 tot 45 dagen volledig worden terugbetaald plus een relatief hoog rentepercentage. Echter kost het u uiteindelijk maar een minimaal bedrag omdat de looptijd van het minikrediet zo kort is. Hebt u dus even voor een korte periode geld nodig, dan lijkt het minikrediet afsluiten de ideale oplossing voor uw situatie.

Voordelen

Het grootste voordeel van een minikrediet is de snelle levertijd. Het bedrag staat in alle gevallen binnen één uur op je rekening. Daarnaast vindt er geen BKR check plaats, waardoor eventuele andere openstaande financieringen niet worden meegenomen. U hebt dus de zekerheid dat u binnen een zeer korte tijd een relatief groot bedrag kunt betalen. In sommige gevallen hoeft u zelfs een bankafschrift te overleggen. Ten slotte is een minikrediet af te sluiten per e-mail, per sms en per telefoon, waardoor er geen enkele drempel is voor het afsluiten van een minikrediet.

Nadelen

Een krediet met een dermate korte looptijd heeft natuurlijk ook een aantal nadelen. Als onafhankelijke partij behandelen we deze nadelen net zo uitvoerig als de voordelen, waardoor u een weloverwogen keuze kunt maken voor deze vorm van lenen. Het eerste nadeel zit hem in de korte looptijd van het minikrediet, waardoor u soms al na 15 dagen het volledige bedrag terug zult moeten betalen. Hebt u dit niet, dan kleven er hoge incassokosten aan het minikrediet. Ten slotte wordt een relatief hoog rentepercentage van rond de 15% gevraagd, maar valt het absolute bedrag uiteindelijk mee door de korte looptijd van het minikrediet.

Is een minikrediet afsluiten de oplossing voor u?

Hebt u op zeer korte termijn een bedrag van maximaal 800 euro nodig, dan kunt u het beste kiezen voor een minikrediet. De kosten zijn hoog, maar vallen door het aantal dagen dat het minikrediet open staat weer erg mee. Ook al heeft u snel geld nodig, neem even de tijd om de verschillende rentepercentages en voorwaarden na te lopen. Kijk even naar de incassokosten wanneer u het onverhoopt toch niet binnen de gestelde termijn kunt betalen en vergelijk de rentepercentages en looptijd van het minikrediet bij een aantal verschillende aanbieders.