Laat jouw webwinkel zien in de Google rankings

Laat jouw webwinkel zien in de Google rankings

SEO is een belangrijk onderdeel voor webshops. Je wilt namelijk zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnen wanneer mensen zoeken naar producten die jij aanbiedt. Om dit te doen moet je SEO op orde zijn. Je kan dit zelf doen of je kan een marketingbureau zoals Mad Pack inhuren om het werk voor jou te doen. Google heeft niks naar buiten gebracht over hoe je jouw site hoger krijgt, maar toch zijn er genoeg onderzoeken gedaan die laten dat een paar aspecten heel belangrijk zijn.

De structuur van je website

Om te beginnen moet de structuur van je website op orde zijn om te kunnen ranken. Google beloond websites die gebruiksvriendelijk zijn. Wanneer het makkelijk is om op jouw webshop de juiste producten te vinden, dan beloond Google dit dus ook. Mensen willen niet uren te hoeven zoeken, maar ze willen snel naar de juiste plek kunnen gaan. Zorg dat dit dus op orde is.

Linkjes naar je website toe

Wanneer er veel relevante linkjes naar jouw website komen, ziet Google dat veel mensen over jouw site schrijven. Het is dus een gewilde plek door veel mensen. Je bent populair voor Google en zo ziet Google dat je relevant en aantrekkelijk bent. Dit kan je doen door te linkbuilden.

Content

Ten slotte is de content op je website ook belangrijk. Google wil dat alleen relevante content getoond wordt en daarom is het belangrijk om de content op je website relevant te houden.

Wil je de SEO uitbesteden? Neem dan een kijkje bij madpack.works wat ze voor jou kunnen betekenen.