LinkedIn Interim

LinkedIn Interim

Als interim online marketeer is LinkedIn een onmisbaar sociale mediaplatform. Zonder LinkedIn is het namelijk lastig om een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Daarnaast kunnen opdrachtgevers je ook opzoeken via LinkedIn, waardoor je ook zo opdrachten kan vergaren. Hieronder zijn er belangrijke tips vermeld om het meeste uit jouw LinkedIn profiel te halen.

Bereikbaarheid profiel

Als online marketing consultant zal je al bekend moeten zijn met een zoekwoorden analyse. Maar heb je het ook ooit overwogen om dit voor je eigen profiel toe te passen? Als je wil dat opdrachtgevers je kunnen vinden is het belangrijk dat je de zoekwoorden interim digital marketing of consultant online marketing toepast op je profiel. Daarnaast als je eenmaal gevonden bent met je profiel moet het voor een opdrachtgever ook mogelijk gemaakt worden om je gemakkelijk te kunnen bereiken. Zorg ervoor dat het juiste telefoonnummer en e-mailadres op je profiel te vinden is.

Beschikbaarheid

Voor een opdrachtgever zou het in een oogopslag duidelijk moeten zijn wanneer je beschikbaar bent voor online marketing consultancy. Wees hier zo specifiek mogelijk in of dit parttime of fulltime is en tot wanneer je huidige opdracht duurt. Dit scheelt voor jou enorm veel vragen en het schept meteen duidelijkheid bij beide partijen.

Opdrachten

Als de opdrachtgever eenmaal op je profiel kijkt is het belangrijk dat diegene ook een goed beeld heeft van wie jij bent en wat je kan. Zorg ervoor dat je opdrachten op je LinkedIn profiel staan of dat je een link hebt geplaatst naar je eigen website met je gedane opdrachten. Een tip is om deze opdrachten neer te zetten als werkervaring, zodat ook de bedrijfsnaam goed in beeld is, hiermee kun je autoriteit uitstralen. Hierbij is het ook belangrijk om de systemen te vermelden waarmee je hebt gewerkt, zodat de werkgever precies weet welke software je allemaal al beheerst.