OroCommerce het perfecte platform voor B2B e-commerce?

OroCommerce

OroCommerce het perfecte platform voor B2B e-commerce?

 

Het inkoopproces van een zakelijke koper verloopt vaak anders dan dat van een particuliere koper. En hoewel dat misschien niet als een verrassing komt, is het binnen B2B e-commerce toch nog niet vanzelfsprekend dat webshops hierop zijn aangepast.

Van Magento naar OroCommerce

Oud-oprichters van Magento zagen in dat het Magento platform tekortkomingen had op het gebied van B2B e-commerce en daarom richtte zij OroCommerce op. Dit open source platform is volledig gericht op B2B e-commerce en de zakelijke inkoper. OroCommerce wordt inmiddels ook door andere partijen erkend; Frost & Sullivan beloonde OroCommerce met de New Product Innovation Award en benoemde het platform tot het beste B2B e-commerce platform.

Voordelen van OroCommerce voor B2B e-commerce

OroCommerce heeft een aantal voordelen voor zakelijke ver- en inkopers ten opzichte van andere op B2C e-commerce gerichte platformen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van volume en staffelkortingen, klantgroepen met prijsafspraken, een persoonlijk assortiment, verschillende rechten voor verschillende accounts en meerdere shops in verschillende talen en valuta. Met o.a. deze functionaliteiten hebben de oud-oprichters van Magento met OroCommerce een ideale oplossing gecreëerd in de groeiende B2B e-commerce wereld.

Ben je zelf ook benieuwd naar de functionaliteiten van OroCommerce? Dan kun je overwegen om een OroCommerce demo aan te vragen, waarin je samen door de voor- en achterkant van het platform heen loopt. Op deze manier kun je alvast zien wat het platform voor jou kan betekenen en welke mogelijkheden het beste bij jouw onderneming zouden passen.

Implementatie of plugin nodig?

Als één van de eerste Europese OroCommerce partners kan een partij als H1 Webdevelopment je van dienst zijn met het bouwen van een OroCommerce webshop. Zij maken niet alleen een voor jou passend design, maar zetten de webshop ook volledig voor je op. Daarnaast zul je voor je OroCommerce webshop waarschijnlijk ook plugins nodig hebben, omdat OroCommerce standaard nog niet alles aanbiedt wat je nodig hebt. Ook hier kan H1 Webdevelopment je mee helpen. Eerder bouwde deze OroCommerce partner al koppelingen voor MultiSafePay en Exact Online.