Tips voor het opzetten van een webwinkel

Tips voor het opzetten van een webwinkel

nov 30, 2016 Blog by webwinkelier

Doordat iedereen tegenwoordig toegang heeft tot internet, is het online shoppen in een razend tempo toegenomen. Daarmee stijgt ook het aantal webwinkels. Door relatief lage kosten is het voor iedereen mogelijk om een webshop op te zetten. Echter is de concurrentie nu wel heel behoorlijk, een kwalitatieve webshop is dus noodzakelijk. Maar waar moet je op letten bij het opzetten van een dergelijke website? Een websitebouwer uit Zeist geeft een aantal nuttige tips!

Gebruik de juiste software

De eenvoudigste manier om een webshop te beginnen, is door gebruik te maken van webwinkel software. Hierin bestaan nog wel veel verschillen. Zo kan je gebruik maken van Magento, hier heb je echter nog wel flink wat technische kennis voor nodig, waardoor veel ondernemers ervoor kiezen om een specialist in te schakelen. Daarnaast bestaat er ook nog online webwinkelsoftware. Hier is het relatief eenvoudig om een webwinkel op te zetten.

Word online gevonden

Wanneer de webshop eenmaal online staat, is het zaak dat consumenten jouw site weten te vinden. De meeste consumenten maken gebruik van Google wanneer zij naar een product op zoek zijn. Het is dus belangrijk dat je wordt getoond wanneer een consument op zoek is naar een relevant product voor jouw website. Je hebt zelf invloed op de resultaten die Google laat zien. Dit kan je doen door te adverteren middels Google Adwords of door de SEO van de website aan te pakken, waardoor je hoger komt in de organische resultaten.

Bind de klanten aan je

Wanneer een klant eenmaal een product bij je heeft afgenomen, wil je deze klant fan maken van jouw bedrijf. Hierdoor zal de klant ook voor jou gaan adverteren binnen zijn eigen netwerk. Dit kan je doen door contact te onderhouden met de klant middels social media en nieuwsbrieven. Daarnaast kan je de klant belonen wanneer hij een nieuwe klant aanlevert, bijvoorbeeld met een korting op de volgende aankoop.