Verkoopproblemen met je webwinkel?

Verkoopproblemen met je webwinkel?

Je hebt een geweldig idee om artikelen online aan te bieden via een webwinkel. Je hebt alles op orde, de webwinkel is gebouwd en klaar voor gebruik en je bent een expert op gebied van de artikelen die je aanbiedt. Er is alleen een probleem: je weet niet zo veel over marketing en hoe je je product het beste kan aanbieden. Dit is begrijpelijk, je kunt natuurlijk niet alles weten. En dat hoeft ook niet, een marketing coach kan je helpen om de marketingstrategie te verbeteren, zodat jij je alleen maar hoeft te richten op de verkoop van je product.

Wees innovatief

Het is belangrijk dat je je onderscheidt als webshop. Als je te lang doorgaat zonder te veranderen zullen je concurrenten je inhalen. Er zijn al meerdere fysieke winkels failliet gegaan doordat ze niet meegingen met de tijd en dit gevaar loop je als webwinkeleigenaar ook. Iets dat nu helemaal hip is zijn virtuele munten en Bitcoin is hier de grootste van. Door het betalen met virtuele munten mogelijk te maken laat je bezoekers zien dat je innovatief bent en mee gaat met de tijd.

Begin met een marketing coach

Het is aan te raden om een marketing coach al vanaf de start van je bedrijf betrokken te laten zijn. Een marketing coach zal zich namelijk aansluiten bij het team om samen te bekijken wat de beste opties en kansen zijn voor jouw webwinkel. Deze persoon kan samen met jou en je team een initieel plan van aanpak maken voor jouw bedrijf. Er zal voor gezorgd worden dat jij inzicht krijgt op hoe je het beste klanten kan werven en deze kan houden. Daarbij kan de marketing coach je helpen met een zo efficiënt mogelijke manier van werken, zodat de orders sneller verwerkt kunnen worden. Dit zal op zijn beurt leiden tot een grotere klanttevredenheid.

De marketing coach lost het op

Een marketing coach kan ook veel betekenen voor bedrijven die al een tijdje bezig zijn en tegen problemen aanlopen. Deze problemen kunnen bijvoorbeeld lage commercieratio of het zakken van orders zijn. Een marketing coach heeft kennis van verschillende modellen en technieken om jou en je team te helpen deze problemen te verbeteren vanuit de visie van jullie bedrijf. Misschien kan de efficiëntie geoptimaliseerd worden of kan het team wat meer leren over verkoop. Een marketing coach kan je hulp bieden in de vorm van speciale trainingen, zoals teambuilding, zelfvertrouwen of verkopen. Wees sterk en geef het toe wanneer je merkt dat jouw bedrijf hulp nodig heeft. Probeer dit niet zelf op te lossen, maar schakel de hulp van een marketing coach zoals Mind for Marketing tijdig in.