Wat is SEO en wat doet een freelance tekstschrijver?

Wat is SEO en wat doet een freelance tekstschrijver?

nov 4, 2020 Blog by webwinkelier

Wat is SEO en wat doet een freelance tekstschrijver?
Sommige bedrijven investeren niet in betalende marketingcampagnes, maar focussen enkel op Search Engine Optimisation om klanten aan te trekken. Hiervoor gebruiken ze freelance tekstschrijvers óf gaan ze zelf aan de slag. Google beloont goed geschreven teksten met een hoge SEO- ranking in haar zoekresultaten. En zo haal jij dus meer bezoekers naar je website.

SEO in het jaar 2020

Tot enkele jaren geleden waren goede SEO-teksten vooral webteksten waarin zoveel mogelijk zoekwoorden in voorkwamen. Vandaag de dag is de uitdaging voor een freelance tekstschrijver een groter. Als tekstschrijver voor SEO moet je nog altijd consistent en vaak zoekwoorden gebruiken, maar je wordt pas écht beloond als je kwalitatieve en mooie teksten schrijft. Hoe doe je dat nu precies?

Bepaal je focus zoekwoord

Denk na over welke bezoekers je wilt op je webpagina en focus op één zoekwoord per tekst. Het zoekwoord kan een brede combinatie zijn van enkele woorden, zoals: “Leuke boekjes voor kleuters”. Je kan makkelijk het zoekwoord bepalen door in Google Trends enkele zoektermen te vergelijken, en te kijken welk zoekwoord het meest wordt gebruikt. Denk ook aan het land waarvoor je schrijft. Belgen gebruiken bijvoorbeeld het woord “kuisen” en Nederlanders kiezen voor “poetsen”. Met een eenvoudige controle in Google Trends kan je die verschillen opmerken.

Huur een freelance tekstschrijver in

Als je nog nooit een SEO-tekst hebt geschreven of zelf geen tijd hebt, huur je best een freelance tekstschrijver in. Hij of zij zal jouw SEO-teksten kant en klaar afleveren maar je ook verduidelijken wat écht belangrijk is bij SEO. Zoals het zoekwoord in de titel, de meta tag en de afbeeldingen vermelden. Een tekstschrijver is een professional die voor jou het verschil kan maken. Zoek iemand die écht houdt van taal, mooie zinnen maakt en schrijffouten vermijdt. Dat komt de kwaliteit van jouw teksten alleen maar ten goede. En daar houdt Google van!

Schrijf teksten met jouw doelgroep in het achterhoofd

Eenmaal je duidelijk weet voor wie je schrijft, kan je jouw taal, stijl en onderwerpen makkelijk bepalen. Zo kan jouw SEO tekstschrijver simpele en duidelijke teksten opstellen. Een voorbeeld: een online reisbureau zal andere webteksten laten maken als het focust op single dertigers met een drukke carrière of op koppels van in de zestig die met pensioen zijn. Ga voor kwaliteit!

Bron: https://www.decontentbank.nl