Wat is webdesign?

Wat is webdesign?

nov 22, 2016 Blog by webwinkelier

Webdesign heeft als hoofddoel het vormgeven van een webpagina. Dit betekent dat alles wat met de vormgeving te maken heeft daaronder valt. Dit varieert van het gebruik van een bepaald lettertype tot de complete opmaak en het ontwerpen van de webpagina. Webdesign is tegenwoordig een iets breder begrip geworden en bepaalde webontwikkeling begint hier ook onder te vallen.

Wat is webontwikkeling

Webontwikkeling richt zich op de backend die gebruikt wordt om webpagina’s weer te geven. Dit houdt in dat dit zich dus richt op de technische realisatie van het weergeven van een webpagina. Webontwikkeling en webdesign zijn dicht gerelateerd aan elkaar en overlapt elkaar op verschillende punten.

Werkwijze van webdesign

Een website maken gaat in een aantal verschillende stappen, een gespecialiseerd persoon kan al deze stappen zelf doen maar over het algemeen zijn er verschillende mensen gespecialiseerd in verschillende stappen. Allereerst moet er een schematische opzet gemaakt worden, dit wordt een wireframe genoemd. Dit stippelt uit hoe de website moet gaan functioneren en wat voor verschillende elementen opgenomen moeten worden. Op basis van het wireframe kan er een grafische opzet gemaakt gaan worden. Dit kan bestaan uit verschillende afbeeldingen of 1 afbeelding waar weer elementen in geplaatst worden.

Nu moet de grafische opzet omgezet worden in HTML. HTML is de opmaak taal van een webpagina. Het is niet zoals veel mensen denken een programmeertaal. Met HTML kan de grafische elementen plaatsen en alles er netjes uit laten zien. Pas als dit alles achter de rug is wordt er gekeken naar tekstuele inhoud en ook dit wordt in HTML geplaatst in desgewenste lettertype of kleur.

Populariteit van webdesigners

Nu we in het digitale tijdperk leven is er een hele grote behoefte aan goede webdesigners en webontwikkelaars. Een webdesign uit Tilburg wordt voornamelijk door Solid Results verzorgd. Dit is een branche die constant veranderd en tot de dag van vandaag blijft groeien. Dit komt mede omdat veel mensen tegenwoordig voor hun zaken of bedrijf hun heil op het internet zoeken met webshops of informatieve webpagina’s.