DROPSHIPPING

Dropshipping is een populaire methode om producten aan te bieden in een webwinkel. Het voornaamste voordeel aan dropshipping is dat u zelf niet met een voorraad zit, waardoor u weinig risico loopt bij de ontwikkeling van een webwinkel. Het principe van dropshipping is erg simpel: u dient als een tussenpersoon tussen de leverancier van producten en de klant. Dropshipping is toe te passen op vrijwel iedere webwinkel, enigszins afhankelijk van de producten die u verkoopt. Voorbeelden van producten die veel via dropshipping worden aangeboden in webwinkels zijn bijvoorbeeld accessoires voor in een woning, textiel, enzovoorts. Welke producten zou u via dropshipping aan willen bieden?

Wat is dropshipping?
Veel ondernemers kiezen voor dropshipping om een lager risico te lopen met hun onderneming. Bij dropshipping koopt u namelijk geen voorraad, maar stuurt u een order door naar de leverancier van producten. Zodra een klant iets bij u bestelt, bestelt u hetzelfde product bij de leverancier. In de meeste gevallen wordt het product rechtstreeks van de leverancier naar uw klant gestuurd. Het feit dat dit ‘whitelabel’ gebeurt, zorgt ervoor dat klanten niet weten dat u producten via dropshipping aanbiedt.

In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de order in uw webwinkel rechtstreeks door te laten sturen naar de leverancier. Zo hoeft u zich enkel bezig te houden met het verwerken van retourneringen, vragen van klanten, enzovoorts.

Bepaal uw eigen marge
Wanneer u kiest voor dropshipping kunt u de marge op aangeboden producten zelf bepalen. Vaak kiezen ondernemers voor een marge van 10-25%, enigszins afhankelijk van de producten die worden aangeboden. Producten kunt u zelf in een webwinkel invoeren, of automatisch laten doen via een zogenaamde feed. Bij een feed worden de producten iedere nacht opnieuw ingeladen, zodat de voorraad van de producten in uw webwinkel up-to-date blijft.