WEBSITE MAKEN

Wanneer u een onderneming heeft, kan het erg aantrekkelijk zijn om een website te maken. Met een website kunt u veel meer mensen bereiken, waardoor het aantal potentiële klanten voor uw producten of diensten flink kan groeien. Een groter aantal potentiële klanten, betekent over het algemeen een groter aantal sales en dus een hogere omzet! Vaak kunt u een website zelf maken of voor een paar honderd euro laten ontwikkelen door een internetbureau. Dit heeft u na een korte periode al terugverdiend! Overigens is een website niet alleen handig voor het verkopen van producten, ook kunt u de website maken om potentiële klanten te informeren over uw bedrijf.

Zelf een website maken
Het maken van een website is in de afgelopen jaren aanzienlijk makkelijker geworden. Waar u vroeger een behoorlijke kennis over HTML nodig had voor de ontwikkeling van een website, bestaan er tegenwoordig verschillende standaardsystemen. Denk bijvoorbeeld aan een content management system (CMS) als Joomla, Drupal en WordPress. Dergelijke systemen zijn gratis te downloaden en kunt u vervolgens op een server installeren. De kosten voor serverruimte zijn vaak niet hoger dan een paar tientjes per jaar.

Na de installatie van een content management system kunt u de website naar eigen inzicht vormgeven en eenvoudig onderhouden. Voeg bijvoorbeeld nieuwe content toe, kies voor een andere webdesign, enzovoorts.

Websites laten maken
Heeft u weinig tot geen ervaring met het ontwikkelen van een website? Schakel een internetbureau bij u in de buurt in voor de productie van een website. Vaak werkt een internetbureau ook met dergelijke systemen, waardoor u de website na de oplevering eenvoudig zelf kunt onderhouden. Het opleveren van een website duurt vaak niet langer dan een paar weken, afhankelijk van de wensen die u voor de website heeft